Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntelek a Halacska Református Óvoda Kisharang csoportjának blogján. Itt hasznos információkat olvashatsz a csoportunk életével, valamint tervezett programjainkkal kapcsolatban.

2013. január 30., szerda

Kisharangok a múzeumban

Mindenki nagy izgalommal érkezett csütörtökön reggel óvodába. A gyerekek folyton kérdezgették, mikor indulunk, mikor indulunk?
Reggeli után  felöltöztünk, elcsomagoltuk a kis táskákba a hideg ebédet, és indulás...
Előre megbeszéltük, hogy hol szállunk fel a villamosra, átismételtük a szabályokat, hogyan kell közlekedni, és mire kell nagyon figyelni. Utazás közben még aranyos idős nénikkel is ismerkedtünk:)
A múzeum előcsarnokában már várt minket Márta néni és Gábor bácsi. A ruhatárban lepakoltunk, majd kettéosztották a csoportot.
Végigjárva a termeket  megnéztük a Mátyás király korabeli emlékeket. A lányok, a hölgyek szempontjából érdekes tárgyakat ismerhették meg, a fiúk ,harccal és lovagi tornával kapcsolatos gyűjteményt láthattak, és sokszor a kezükbe is foghatták azokat, pl. a tollbuzogányt.
A tárlatvezetés végén mindenki elkészíthette a maga pártáját, vagy pajzsát. Ezután választottunk egy királynét és egy királyt, ők leültek a királyi trónusra, hogy megnézzék a tiszteletükre rendezett lovagi tornát:
Ünnepélyes bevonulás után a lovagok térdre ereszkedtek a királyi pár és a hölgyek előtt, az udvarhölgyek köszöntötték a lovagokat. Minden fiú és lány sikeresen részt vett a tornán. Az esemény lezárásaként korabeli zenére tanultunk táncolni. Ekkor már mindenki nagyon éhes volt, így a jóízűen elfogyasztottuk az ebédünket a büfében, majd elindultunk vissza az oviba.
Élményekkel gazdagon és kellően elfáradva érkeztünk meg.