Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntelek a Halacska Református Óvoda Kisharang csoportjának blogján. Itt hasznos információkat olvashatsz a csoportunk életével, valamint tervezett programjainkkal kapcsolatban.

2013. január 7., hétfő

Adventi áhítat a templomban
Kedden délelőtt óvodánk minden csoportja átvonult a templomba, ahol közös énekléssel, verseléssel tettük emlékezetesebbé az adventi időszakot. A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola tanulói két színdarabot is előadtak a templomban, ami nagyon megragadta csoportunk figyelmét. Ezt bizonyítja, hogy a gyerekek az áhítat utáni napokban, többször dúdolgatták a színdarabban énekelt dalt, pedig azelőtt nem ismerték (Mi vagyunk a foltmanók...).


Karácsony

Karácsonyi ünnepségünk, a tornateremben kezdődött közösen óvodánk csoportjaival. A három Angyal (Sári néni, Ági néni, Kata néni) csillagszórós megjelenésével kezdődött az egész. Az ő segítségükkel meghitt dalokat énekeltünk, emlékeztünk az "örömhírre".
A közös kezdés után, minden csoport a saját csoportszobájában folytatta az ünneplést, ahol már a karácsonyfa alatt vártak rájuk az új játékok. Az új játékok felfedezése mellett, édes és sós finomságok is várta a gyerekeket.
A nap második felét a szülőkkel közösen eltöltött teadélután pecsételte meg. A szülők bejöhettek a csoportszobába, a gyerekek megmutathatták szüleiknek kedvenc, és újabb játékaikat, közösen játszhattak velük. A délután lezárásaként elmondtuk a karácsonyi versünket és elénekltük a kedvenc dalainkat, majd egy kis aprósággal kedveskedtünk a szülőknek .